GoBran

Istorie

Branul și pasiunea unei regine

    Regina își dorea cu ardoare o reședință în Transilvania, iar „farmecele naturale ale Branului au cucerit ochii de artist ai reginei noastre”.

    La 1 decembrie 1920, de ziua Marii Uniri, la propunerea primarului dr. Karl Ernst Schnell, Consiliul Orășenesc Brașov oferă ca donație străvechiul castel al Branului Majestății Sale Regina Maria.

    Ea a fost cea care a transformat castelul într-un refugiu și l-a decorat după rafinamentul și eleganța sa. Îndrăgostită de simbolurile satului românesc, Regina Maria a promovat portul popular al sătenilor din zonă, având un impact important asupra comunității din Bran care îi poartă admirație și recunoștință până în zilele noastre.

Capela „Inima Reginei”

    Branul a fost la fel de iubit de Regina Maria așa cum a fost Balcicul, de la malul Mării Negre. Pentru că locul acesta a fost mereu în sufletul Reginei, în 1940, inima a fost adusă la Bran și depusă în stânca din fața Castelului. Deși acum inima nu mai este la Bran, cripta, în care inima Reginei s-a odihnit pentru aproape trei decenii, poate fi vizitată.

Bisericuța Reginei Maria

    Este o replică a celei de la Castelul Balcic, lucrările de construcție fiind începute de Principesa Ileana. Bisericuța este un simbol al spiritualității, fiind un loc special de reculegere pentru toți cei ce o vizitează.

Dorești să descoperi mai multe?

Te invităm să vizitezi Branul!

Sari la conținut