Gastronomie
Descoperă savoarea Branului
Bran înseamnă gust, prospețime, autenticitate, rafinament, povești cu regine și boieri dar și legende despre un conte însângerat. Toate au inspirat bucătăria locală pe care noi, prin intermediul acestui tur gastronomic, vă invităm să o descoperiți. Fie că vorbim despre mâncăruri tradiționale românești, cu influențe distincte din arta culinară țărănească sau a ciobanilor la stână, din bucătăria rafinată a familiilor boierești transilvănene vechi sau despre preparate ale bucătăriei internaționale, tot ceea ce se pregătește în localurile din Bran are un numitor comun: atenția la ingredientele naturale provenite de la producători locali, certificați, dar și pasiunea cu care bucătarii gătesc pentru oaspeți.
Gastronomie
Producători tradiționali
Vestea produselor tradiționale de la Bran s-a dus în toată țara, purtată datorită gustului bun, al calității ingredientelor și al rețetelor unice folosite de producătorii locali. Producătorii folosesc rețete vechi, moștenite din familie, obținând gustul deosebit al brânzeturilor sau al pastramei ori al cărnii afumate. La Bran s-au păstrat și vechi rețete de prăjituri și de cozonaci de la vechile gospodine care au îndulcit generații întregi de copii și adulți. De asemenea, aici se fabrică sucuri naturale din fructe, între care cel mai căutat este cel de mere, dar și băuturi alcoolice tradiționale, cum este țuica, obținută din fermentarea fructelor din livezile de aici.
Gastronomie
Punct gastronomic local - Verde de Bran
Casa familiei Dumitrescu din Bran este un loc pe care trebuie să îl căutați când ajungeți în Bran și doriți să vă simțiți ca acasă. Asta pentru că aici puteți degusta produse tradiționale specifice zonei Bran, obținute după rețete din bătrâni, făcute cu grijă pentru a păstra gustul autentic.